Mijn profiel

Mijn diepste intrinsieke motivatie haal ik uit het doorgronden van vaak moeilijke fysieke en mentale processen, deze te ontrafelen en samen met de cliënt de klachten te verminderen dan wel op te lossen.  

Studeren, reflecteren, intervisie en supervisie zijn voor mij belangrijke pijlers. 

Ik vergaar mijn kennis omdat ik er van overtuigd ben, dat naast goede contactuele en persoonlijke vaardigheden, dit ondersteund moet worden met een gedegen kennis over hoe fysieke- en/of mentale processen verlopen. 

Ik kan goed voelen en iemand in de diepte raken, spiegelen en sturen.  

Ik sta met beide benen stevig op de grond. Ik doe niet aan aannames of uitspraken waarover ik geen kennis heb en/of in de diepte voel dat het niet klopt.  

Binnen de psychosomatiek ben ik gespecialiseerd in trauma en hechtingsproblematiek. 

Tevens ben ik 28 jaar fysiotherapeut en gespecialiseerd in Orthomanuele geneeskunde Cyriax, het Mulligan concept en dry needling en ben ik Mckenzie therapeut (MDT) en arbeidstherapeut 

Nadat ik 4 jaar gewerkt heb in Engeland, werkte ik 22 jaar (waarvan 16 jaar in een maatschap) bij fysio/manuele therapie praktijk Paramedisch Centrum Zutphen. Momenteel stuur ik aan de Academie voor Psycho Dynamische therapeut.  

Per 1 januari 2019 ben ik Praktijk voor psychosomatiek Stressverlagen gestart op de Wilhelminastraat 19 in Oosterbeek. Mijn praktijk is gevestigd in het pand van Paramedisch Centrum in Beweging.

Ik ben een mensen mens. 

Ewoud Pronk van Hoogeveen